neobona

neoBona

neoBona predstavlja novo generacijo neinvazivnih predrojstvenih testov (NIPT). Združuje najnovejšo tehnologijo podjetja Illumina in strokovno znanje laboratorija SYNLAB, ki je vodilni v Evropi na področju predrojstvenega testiranja 

Za preiskavo je potreben le vzorec materine krvi. Analizo se opravi z inovativno tehnologijo dvosmernega (paired-end) sekvenciranja celotnega genoma (WGS), ki je nadomestila običajno enosmerno (single-read) tehnologijo. Nova tehnologija omogoča boljše razlikovanje med prostocelično materino DNK in prostocelično plodovo DNK. S tem je zagotovljena večja natančnost pri odkrivanju kromosomskih nepravilnosti. Ta tehnologija je na voljo samo v laboratoriju SYNLAB.

Plodova frakcija je ključni parameter za natančnost analize. Prednost preiskave neoBona pred ostalimi predrojstvenimi testi je, da z analizo velikosti prostoceličnih fragmentov določi količino prostocelične plodove DNK.

S tehnologijo, ki je uporabljena za preiskavo neoBona, se rezultat pridobi v večini primerov (stopnja zavrnitve vzorcev je 1,5 %).

Več o neinvazivnem predrojstvenem testu neoBona na spletni strani:

https://www.synlab.si/predrojstveno-testiranje-neobona